Η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται εγγράφως τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου

Τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις της ελληνικής αστυνομίας που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη από την καταδρομική επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκανς αποδεικνύει το διαβιβαστικό σημείωμα της ΕΛΑΣ που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε επίσης:

«Ασ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν» – Η εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις για τους Κροάτες χούλιγκανς

Όπως αποκαλύπτει το Documento, στο διαβιβαστικό σημείωμα με ημερομηνία 9 Αυγούστου του 2023, αναφέρεται ότι νωρίς το πρωί της 7ης Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί ότι οι Κροάτες χούλιγκαν ήταν καθ’ οδόν στην Αθήνα. Παραδέχεται μάλιστα ότι ενώ τους εντόπισαν στην Ελευσίνα και τους έθεσαν υπό «επιτήρηση», κατάφεραν να τους χάσουν. Παραδέχεται επίσης ότι ενημερώθηκαν αργότερα από τη ΣΤΑΣΥ ότι κατευθύνονται με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια με καδρόνια και άλλα αντικείμενα, ενώ υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος και στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Είναι εντυπωσιακό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «παρατηρούσαν» τους χούλιγκαν να πηγαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτρέψουν το προαναγγελθέν έγκλημα που οδήγησε στη δολοφονία ενός νέου παιδιού και τον τραυματισμό 8 ακόμα ατόμων.

Είχαν ενημερωθεί

Ειδικότερα, το έγγραφο αναφέρει: 

«Πρωινές ώρες της 7/8/2023, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά, ότι περίπου 25-30 οχήματα με υπηκόους Κροατίας, πιθανόν οπαδοί της Dinamo Zagreb, μέσω του Μαυροβουνίου, εισήλθαν στην Αλβανία ενώ μεσημβρινές ώρες, ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς, εισήλθαν στην χώρα.

Άμεσα και στις δύο περιπτώσεις έγιναν προσπάθειες τηλεφωνικώς, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στην Χώρα μας και εν συνεχεία ανωτέρω πληροφορίες, αρμοδίως, διαβιβάσθηκαν προς όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Επιπροσθέτως, υπήρξε πληροφόρηση ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ, είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό, με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων, υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα».

Έχασαν 25 οχήματα με Κροάτες στην Ελευσίνα

Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται πως οι αστυνομικοί ενώ εντόπισαν τους χούλιγκανς στην Ελεύσινα, αντί να τους αποτρέψουν, κατάφεραν να τους …χάσουν.

«Την 22:00 ώρα, από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας, 25 περίπου οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας εκδοθέν από Κροατικές αρχές, στα οποία επέβαιναν όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της Dinamo Zagreb και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, επί της Εθνικής Οδού. Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπάρθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της Εθνικής Οδού και άλλα εισήλθαν στην Αττική οδό, αναμεμειγμένα πλέον με τα λοιπά οχήματα που κινούνταν σε αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρηση τους. Παρόλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εκ νέου εντοπισμού τους, τόσο από εποχούμενες περιπολίες, όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας».

Με τα καδρόνια στα χέρια

Παρακάτω, η ΕΛΑΣ παραδέχεται πως στις 22:55 το βράδυ ενημερώθηκε από τη ΣΤΑΣΥ ότι στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ειρήνη επιβιβάστηκαν 100 άτομα φορώντας κουκούλες και κρατώντας αντικείμενα στα χέρια. 

«Περί ώρα 22:55, από την ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν. Περί ώρα 23:00, τα άτομα αποβιβάσθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης. Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της Α.Ε.Κ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ.)»

Δείτε τα έγγραφα:

eggrafo-elas
eggrafo-elas

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί